Mijn naam is Gino Wiemann en sinds 2006 heb ik mijn bedrijf Gino Fotografie en ICT te Assen. Naast mijn reguliere foto opdrachten maak ik ook tijd voor andere vormen van fotografie en druppelfotografie is daar één van. Hier boven in de header een demonstratie video van Joe Dyer, de maker en bedenker van de Splash Art Kit II.
Als ZZP fotograaf ben ik altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, zo ook deze vorm van fotografie, vallende en botsende druppels fotograferen oftewel druppelfotografie.
Enige tijd geleden werd ik via een video van Joe Dyer op YouTube helemaal enthousiast van druppel fotografie.
Na veel zoeken eindelijk een druppel apparaat gevonden wat aan mijn wensen voldeed.
Toen de spullen eenmaal in huis waren was ik niet meer weg te slaan uit mijn fotostudio en bleef ik de meest prachtige creaties maken.
Het klinkt zo in de eerste instantie heel mooi en makkelijk, maar er zitten ontzettend veel uren fotograferen en proberen in. Het moeilijkste was het om de druppels in een bepaalde vorm te krijgen zoals ik voor ogen had.
Door verschillende substanties te gebruiken, Xantam Gum en kleurstoffen, paar druppels afwasmiddel in de opvangbak kwam ik tot hele mooie resultaten.
Deze foto’s waren te zien tijdens mijn eerste expositie in de Dissel te Assen van 14 september t/m 31 oktober 2018 en zijn te koop voor de liefhebber van deze fotografie kunst.
Om nog meer mensen te laten genieten van deze vorm van fotografie is er een expositie gepland van 22 augustus tot en met 30 september 2019 in de Brinkhof te Norg.
Heeft u interesse in een foto of misschien wel meerdere, dan kunt u mij bereiken via info@wiemann.nl of direct via 06 236 48 770
Veel plezier en wie weet hangt er binnenkort zo’n prachtige druppel foto bij u in de kamer, slaapkamer, kantoor of eender welke andere ruimte.
Spreekt mijn druppel fotografie U aan, je kunt ze nu online te bestellen, zie hieronder!
Graag tot ziens bij misschien wel een volgende expositie!
NB: Wist je trouwens dat je ook leuke telefoonhoesje bij ons kunt bestellen, bijvoorbeeld met zo’n mooie druppel foto erop 🙂

Inmiddels is mijn 2de expositie afgelopen en sommige bezoekers hebben de moeite genomen om iets in de map te schrijven.

Toppertje – Lammie

Prachtige foto’s Gino, je kan zien dat dit vele uren heeft gekost compliment – Rika

Super mooie foto’s Gino! – Bram

Mooie expositie Gino – Mam

Mooie druppels, jammer dat de foto’s bobbelen in de lijsten – Jaap Mouses

Leuk om te zien hoe je fotografie op zoveel verschillende manieren toepast. Mooie compositie – Rik

Speciaal voor naar Norg gekomen, uit Hoogeveen. Intrigerend, vervreemding, associatie oproepend,
stimulans tot verhalen bedenken. Kortom: reuze pakkend!!
Veel succes en plezier met uw fotografie” – Adriana Winkelman & Jan Knegt

Van Joe Dyer heb ik de Splash Art Kit II gekocht en bekijk hier onder zijn instructie video om de Splash Art Kit II te gebruiken.